Dječije igrice

Kada nema klupskih utakmica, Jose Mourinho privlači pažnju medija bombastičnim izjavama.

Čini se da "prznica iz Setubala" pošto-poto želi biti u središtu pozornosti, kako je to za Marcu kazao bivši igrač Real Madrida Antonio Maceda. U trenutku kada su na rasporedu kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, Mourinho je privukao pozornost javnosti neizravno optuživši Fifu da je namjestila izbor za trenera godine.
Kako je poznato, Mourinho nije bio u delegaciji Real Madrid koja je otputovala u Zurich na Fifinu gala priredbu dodjele Zlatne lopte za najboljeg igrača i najboljeg trenera godine, iako je bio uz Vicentea del Bosquea i Pepea Guardiolu u užem izboru.
"Ne žalim zbog mog neodlaska na tu svečanost, to je bila prava odluka. Zvali su me više od jednom. Međutim, dvije ili tri osobe su mi rekle da su glasale za mene, ali su glasovi tih osoba otišli nekom drugome, pa sam odlučio ne ići", izjavio je Mourinho u ekskluzivnom intervjuu za RTP koji je emitiran u utorak.
Nije izrijekom rekao, ali jasno je da Mourinho ovim riječima sugerira kako je Fifa namjestila izbor. Prema navodima španjolske La Sexte te dvije-tri osobe koju su Mourinhu dojavile da nema njihovih glasova zapravo su Goran Pandev, makedonski reprezentativac kojeg je Mourinho vodio u Interu i s kojim je ostao u prijateljskim odnosima, te dvojica Portugalaca - izbornik Gabona Paulo Duarte i izbornik Gvineje-Bisau Carlos Manuel.
Pandev je navodno dojavio Mourinhu da ga je stavio na prvo mjesto, a na službenom popisu je stajalo da je glasove dao Del Bosqueu, Robertu Manciniju i Jurgenu Kloppu.
Izbornik Gabona tvrdi da su mu službeni papiri došli netom prije roka za prijavu i da stoga nije mogao na vrijeme poslati svoje glasove, a Fifa mu nije dopustila da naknadno glasuje iako ih obavijestio zbog čega kasni. I konačno, izbornik Gvineje Bisau tvrdi da zbog nepoznatog razloga uopće nije dobio papire za glasanje.
Prema Mourinhu i njegovim "pajdašima", ispada da je španjolski izbornik Vicente del Bosque na prijevaru dobio nagradu za najboljeg trenera godine.
"To su igre za djecu. Ne želim se čak ni nasmijati da me netko ne bi krivo shvatio", kazao je Del Bosque koji je uvijek važio za pravog gospodina.
"Ne želim gubiti energiju na takve stvari, to nema smisla, ionako me čeka važna utakmica s Finskom", zaključio je karizmatični španski trener koji je u trenerskoj karijeri osvojio sve što se može osvojiti.