Svojim slavljem

Nogometaši Juventusa su u subotu ostvarili jubilarnu dvadesetu ovosezonsku pobjedu u talijanskoj Seriji A. U 29. su kolu, na gostovanju, pobijedili Bolognu 2-0.

Privremeno se tako razlika između Juventusa i Napolija popela na čak 12 bodova, s time da južnjaci još moraju odigrati svoj meč ovog kola tokom nedjelje, te je Juve sve bliže i bliže odbrani naslova talijanskog prvaka.
Izuzetno je slavlje na meču kod Bologne demonstrirao trener torinske ekipe Antonio Conte. Dok su tekle posljednje minute Conte je hodao u svom omeđenom prostoru, te je u stilu najvećih Nadalovih proslava na teniskim terenima, stiskao šaku, urlao, podizao Juventusove navijače na noge, skakao.
Takve Conteove reakcije su razljutile domaće čelnike, kao i navijače Bologne, koji su svi redom kritizirali Contea, ali je ovaj uzvratio vrlo brzo.
"O čemu vi pričate, što nije dopušteno slavljenje pobjede? Što mogu raditi, ako to ne mogu? Znači, dopušteno je i normalno kada se naš autobus torpedira kamenjem (op.a., primjer pri gostovanju Juvea kod Napolija), kada nam navijači povrijede igrača i ko zna što još, a ja ne smijem stisnuti šaku", rekao je Conte i kratko dodao:
"Uopće ne želim ulaziti u nikakve rasprave. Ovo nam je bila bitna pobjeda i slavio sam. Slavit ću i ubuduće, a ko hoće nek' bude gnjevan."