Sir Alex Ferguson

U razgovoru za klupsku televiziju, četiri dana nakon bolnog poraza u osmini finala Lige prvaka, menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson rekao da su njegovi igrači potonuli nakon crvenog kartona Nanija.

Podsjetimo, Real Madrid izborio je četvrtfinale Lige prvaka pobjedom na Old Traffordu 2-1 (ukupno 3-2), no tek nakon što je Portugalac Nani zaradio crveni karton zbog neopreznog starta na Alvaru Arbeloi. United je u trenucima isključenja imao prednost 1-0, no svega 12 minuta kasnije već je gubio s 2-1 zahvaljujući pogocima Luke Modrića i Cristiana Ronalda.
"Nismo mogli vjerovati. Bilo je zapanjujuće. Mislim da smo svi svjesni da je to bila pogrešna odluka. Moji su igrači ostali šokirani i nisu se uspjeli trznuti sve do drugog primljenog gola. Posljednjih 15 minuta utakmice odradili su sjajno", rekao je Ferguson za MUTV.
"Zaista sam ponosan na svoju ekipu od 10 igrača koja je nadigrala njih 11. Mogli smo zabiti pet pogodaka s igračem manje. Nije nas crveni karton koštao pobjede koliko šok zbog njega", smatra 71-godišnji škotski stručnjak.
"Da je isključenje bilo opravdano, odnosno da smo doista napravili neki prekršaj za crveni karton, mislim da ne bismo primili pogodak, jer bismo nastavili igrat normalno. Real nam do tog trenutka nije stvorio nijednu pravu priliku", kaže menadžer "crvenih vragova" koji se potom još jednom osvrnuo na ostavljanje Waynea Rooneyja na klupi za rezerve.
"To je bio taktički potez nakon detaljne analize Reala. Ryan Giggs je bio često na desnom krilu i zbunjivo protivničkog stopera, koji, zbog kostantnih naleta Rafaela, nije znao hoće li potegnuti loptu prema naprijed ili ostati braniti svoj prostor. Nani je pak na lijevoj strani odrađivao sjajan posao protiv onog dečka (Arbeloa), koji je iznudio crveni karton", zaključio je Ferguson.