Ne sumnja u pravednost odluka

Turski sudija Cüneyt Çakir, koji je sudio u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka između Manchester Uniteda i Real Madrida, a kojeg prozivaju da je bez razloga isključio Nanija i na taj način promijenio tok same utakmice, smatra da je njegova odluka bila ispravna.

Britanska štampa ne prestaje optuživati Çakira zbog eliminacije Crvenih vragova iz daljnjeg takmičenja ovosezonskog izdanja Lige prvaka. 
"Osjećam se dobro i ne sumnjam u svoje odluke. Crveni karton Naniju bio je ispravan. Svijet će to spoznati tokom vremena", kazao je ovaj sudija, piše španski sportski list As.
U Engleskoj su otišli i korak dalje. Naime, napravili su listu svih engleskih igrača i tamošnjih klubova kojima je Çakir "presudio". Tu je crveni karton Johnu Terryju iz Chelseaja u utakmici polufinala Lige prvaka protiv Barcelone, zbog starta nad napadačem Blaugrane Alexisom Sanchezom.
Također su pronašli nepravdeno isključenje Marija Balotellija u utakmici između Manchester Cityja i Dinama, kada je isključen zbog starta nad Popovim. Spomenuli su i crveni karton Stevenu Gerrardu u utakmici između Engleske i Ukrajine te isključenje Cahilla u finalu Svjetskog klupskog prvenstva između Chelseaja i Corinthiansa.
"Nijedna od tih odluka nije bila nepravedna. Vjerujem da nisam pogriješio kada sam ih isključio. Radim odlično svoj posao", kazao je Çakir.
Turski list Milliyet objavio je informaciju kako je Çakir od UEFA-e dobio veoma visoku ocjenu za suđenje u utakmici Manchester United - Real Madrid, čak 8,2 od 10.