"To me stvarno pogađa!"

Uoči Realova gostovanja u Barceloni, u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa kralja, Cristiano Ronaldo pristao je razgovarati o temama iz privatnog života...

"Kritike su sastavni dio posla profesionalnog nogometaša, moramo s time živjeti", kaže Ronaldo u ekskluzivnom intervjuu za magazin GQ.
"Međutim, najviše me boli kada se kritizira moj život izvan terena. To me stvarno pogađa! Kada me kritiziraju zbog loše igre, ni najmanje me ne uzbuđuje, jer sam najbolje znam kad podbacim", tvrdi Ronaldo te priznaje kako je sagradio neprobojan "zid" između sebe i javnosti.
Ronaldo nema sumnje da je Real Madrid najveći klub na svijetu te da trenutačno ima ekipu za najveća ostvarenja.
"Ljudi općenito uvijek žele biti savršeni. Mislim da imam još dosta prostora za napredak u svojoj igri, jednako tako i momčad Reala."
Na spekulacije medija kako je Realova svlačionica podijeljena na klanova te kako igrači međusobno slabo komuniciraju ako nisu iz istog klana, Ronaldo odgovora:
"Istina je da najčešće komuniciram s mojim Portugalcima i onima koji govore portugalski jezik, što mislim da je sasvim normalno. Ali, imam puno prijatelja u svlačionici i nisu svi Portugalci."
Ronaldo je progovorio i o svojem odnosu s Alexom Fergusonom, menadžerom koji ga je trenirao dok je igrao u Manchester Unitedu.
"Imali smo nesporazuma, ali to je normalno za ljude koji su tako dugo i tako intenzivno surađivali. Prema Fergusonu osjećam samo zahvalnost. On je sjajan trener i sjajan čovjek. Kada sam došao u Manchester, njegove prve riječi bile su: 'Budi profesionalac, budi svoj, usredotoči se na svoje ciljeve i nikad ne gubi vjeru'", otkrio je Ronaldo.
Ističe da rado nastupa za svoju zemlju te da takmičenja s reprezentacijom vidi kao dar a ne kao obvezu.
"Puno je teže nešto osvojiti s reprezentacijom no s klubom. Nekoliko puta bili smo jako blizu trofeja, igrali smo jedno finale i nekoliko polufinala velikih takmičenja, ali nismo uspjeli otići do kraja. No, imamo vrlo mladu ekupi koja može još puno toga napraviti."
Ronaldo nije govorio o tekućoj problematici oko odlaganja produženja ugovora s Real Madridom, no pristao je prokomentirati što bi želio raditi nakon što završi nogometnu karijeru.
"Nogomet je moj život. Želio bih ostati u nogometu, ali još uvijek ne znam tačno čime bih se bavio. Trener? Možda, tko zna. Sada sam isključivo usredotočen na ostatak moje nogometne karijere. Vrijeme će dati odgovor što ću nakon toga", zaključio je Ronaldo.