"Nedostaje samopouzdanja"

Usprkos novoj razočaravajućoj sezoni bez trofeja, osmoj po redu, menadžer nogometaša Arsenala Arsene Wenger kaže kako u nijednom trenutku nije razmišljao o ostavci.

Nakon ispadanja u osmini finala FA Cupa od drugoligaša Blackburna, te 3-1 porazu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka od Bayerna Wenger se našao na udaru kritičara, ali i navijača kluba, koji su tražili njegov odlazak.
Na upit da li je on sam u tako teškoj sedmici razmišljao o odlasku, francuski 63-godišnji strateg je rekao:
"Nikada, niti na sekundu. Mislim da motivacijska iskra nema veze sa starošću. Ima samo veze s time koliko želiš pobjeđivati. Ljubav prema igri je ono što me tjera naprijed."
Na upit da detektira zašto igra njegove ekipe ove sezone tako oscilira, Wenger je rekao.
"Fali nam samopouzdanja. Nemamo problem kvalitete, nego je pitanje vjere i samopouzdanja. Moramo ostati ujedinjeni i ne dopustiti da nas destabiliziraju tuđa snažna mišljenja. Ovdje smo da bismo pobjeđivali, a kada nam to ne uspjeva, onda je to veliko razočaranje. Ali moramo to preboljeti i gledati prema sljedećoj utakmici."
A sljedeća utakmica je ona subotnja protiv Aston Ville na Emiratesu u sklopu 27. premierligaškog kola.
"Publika će odigrati važnu ulogu, moramo ih natjerati da stanu iza nas. To je jako važna utakmica za nas. Igramo kod kuće i želimo se snažno postaviti."