"Sudija glavni krivac"

Trener španskog nogometnog prvoligaša Malage, Manuel Pellegrini, otvoreno je priznao nakon poraza od Porta u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka da je njegova ekipa bila loša, ali i da gol nije trebao biti priznat.

Malaga je kao gost poražena kod Porta s minimalnih 1-0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Joao Moutinho, koji se u trenutku dodavanja, prema mišljenju Pellegrinija, nalazio u nedozvoljenoj poziciji.
"Porto nas realno nije porazio, jer je pogodak postignut iz ofsajda. Odmah se vidjelo da je Moutinho u nedozvoljenoj poziciji", smatra čileanski stručnjak.
Nakon što je kao glavnog krivca za poraz svoje ekipe okarakterizirao linijskog sudiju, Pellegrini se okrenuo kritiziranju svoje ekipe.
"Nismo bili dobri. Nismo dovoljno otvarali prostor, nismo stvorili nijednu pravu priliku i sve u svemu igrali smo strašno loše. Nadam se da kod kuće možemo biti bolji i okrenuti rezultat u svoju korist", rekao je Pellegrini.
Trener Porta Vitor Pereira bio je prilično zadovoljan igrom, ali i rezultatom svoje ekipe.
"Prvi cilj je bio pobjediti, a drugi ne primiti pogodak. Uspjeli smo u tome, no vjerujem da smo zaslužili i drugi pogodak nakon sjajne igre svih 90 minuta. Rezultat 2-0 bi bio najpravedniji s obzirom na to što se događalo na terenu", rekao je Pereira.
"U uzvratu ćemo pokušati postići gol. Vjerujem da će to biti krucijalno za prolazak u četvrtfinale", najavio je mladi portugalski stručnjak.