U Španiji izašla knjiga

U Španiji je izašla knjiga koja opisuje Ronaldove tri i po godine u Realu, ali i otkriva malo poznate stvari iz karijere jedne od najvećih zvijezda današnjice. Novinar "Marce" Santjago Sikero je proveo dosta vremena sa Ronaldom od kada je ovaj u Madridu.

Knjiga "La Estrella tenaz", govori kao što i naslov kaže o tome kako je Ronaldo postao zvijezda, koliko su mu važni detalji bavi se njegovim odrastanjem na Madeiri, prvim fudbalskim koracima, ali i boravkom u Realu gde je ostvario svoj san, prenose sportske.
Posebno poglavlje posvećeno je ocu koji je umro od jetre 2005. samo 24 sata prije kvalifikacione utakmice između Portugala i Rusije. Ronaldo je opsjednut sedmicom, dobio je od Sir Alexa Beckhamov broj, kao i Beks iz Uniteda je otišao u Real koji je sanjao cijelog života.
Manje je poznato da je stariji Ronaldov brat (Cristiano ima i dvije sestre) imao problema sa drogom, nekoliko puta se vraćao narkoticima, ali se izlječio. Otac Dinis Aveiro je bio težak alkoholičar, nije imao snage da se izbori, ali Ugo Ronaldo jeste uz pomoć Cristiana koji mu je pomogao.