Evropska liga

Odigrano je i posljednjih sedam utakmica 1/16 finala Evropske lige. Tim našeg reprezentativca Senada Lulića, Lazio, remizirao je 3:3 u fenomenalnoj utakmici na gostovanju kod Borussije Moenchegladbach, dok je Stuttgart, našeg Vedada Ibiševića, na svome terenu odigrao neriješeno protiv Genka ispustivši pobjedu u posljednjim trenucima meča.

Lazio nije dobro počeo inače fenomenalan meč na gostovanju kod Borusije Moenchengladbach, budući da su domaćini poveli golom Stranzla iz penala već u 17. minuti. Prvih 45 minuta završeno je prednošću njemačkog tima 1:0, ali je u nastavku Lazio zaigrao bolje te čak i preokrenuo rezultat. 
U 57. minuti izjednačio je Floccari, a sedam minuta kasnije naš Senad Lulić asistirao je Kozaku za vodstvo Lazija 2:1. Probleme rimskoj ekipi stvorio je Dias u 69. minuti zaradivši drugi žuti karton te je Lazio nastavio susret sa desetoricom. 
Sa igračem više Borussija do kraja uspijeva potpuno preokrenuti rezultat, no ipak nisu uspjeli pobijediti. Marx je u 84. minuti, opet iz penala, poravnao na 2:2, a Arango je četiri minute kasnije pogodio za vodstvo Borussije 3:2. No, kada su svi mislili da će Borussija zabilježiti pobjedu, u posljednjim trenucima susreta Kozak postiže gol za konačnih 3:3. Naš Lulić je igrao do 87. minute kada ga je zamijenio Ciani.
Stuttgart je na svome terenu ispustio pobjedu u posljednjim trenucima meča protiv Genka. Gol za vodstvo Stuttgarta 1:0 postigao je Gentner u 42. minuti, ali je Plet pomrsio račune njemačkom timu i u 90. minuti pogodio za konačnih 1:1. Naš Vedad Ibišević odigrao je čitavu utakmicu za njemački tim, a u 87. minuti zaradio je žuti karton.
Istaknimo i da su dobar meč u Londonu odigrali Tottenham i Lyon. Domaćini su poveli sjajnim golom Balea iz slobodnjaka u 45. minuti, a fenomenalan gol za izjednačenje i 1:1 postigao je igrač Lyona Umtiti u 55. minuti. Ipak, fenomenalni Bale u finišu susreta pogađa drugi put na utakmici i donosi vrijednu pobjedu svojoj ekipi 2:1.
Inter je na svome terenu savladao Cluj 2:0, Basel je istim rezultatom bio bolji od Dnipra, a bez golova su odigrali Newcastle i Metalist. Iznenađujuću pobjedu u Madridu protiv Atletica ostvario je tim Rubina, i to sa igračem manje, 0:2.
Rezultati utakmica od 21:05 sati:
Atletico Madrid - Rubin Kazan 0:2
Basel - Dnipro 2:0
Inter - Cluj 2:0
Borussia M - Lazio 3:3
Newcastle - Metalist 0:0
Stuttgart - Genk 1:1
Tottenham - Lyon 2:1