Kup Kralja

Nakon što su u srijedu u polufinale Španskog kupa kralja prošli Real Madrid i Sevilla, dan kasnije priključili su im se Barcelona i madridski Atletico.

Ekipa Tita Vilanove ponovno je dokazala veličinu pobijedivši na gostovanju vrlo dobru Malagu 4-2. Andalužani su prije sedmicu dana na Nou Campu izvukli remi 2-2.
Katalonci su na La Rosaledi tri puta dolazili u vodstvo, da bi sudbinu domaćih napokon zapečatio Lionel Messi pogotkom glavom u 80. minuti.
Ranije su za Barcelonu golove davali Pedro, Pique i Iniesta, dok su na 1-1 i 2-2 za tim Manuela Pellegrinija izjednačavali Joaquin i Santa Cruz.
Real Madrid bit će prvi domaćin u "clasicu" iduće srijede. Uzvrat će se na Nou Campu igrati četiri sedmice kasnije, 27. februara.
Zanimljivo je da se Realu dva "clasica" vežu na uzvratni dvoboj Lige prvaka protiv Manchester Uniteda. U sedam dana igrat će najprije uzvratni dvoboj kupa 27. februara, zatim ligaški "clasico" 2. marta te potom uzvrat osmine finala Lige prvaka protiv Uniteda 5. marta.
U istom će terminu igrati Atletico Madrid protiv Seville. Madriđani su u četvrtak odbranili 2-0 prednost iz prvog četvrtfinalnog dvoboja protiv Betisa na gostovanju u Sevilli, gdje je završilo 1-1.
Neizvjesnosti nije bilo jer su domaći na 1-1 izjednačili u 90. minuti. Pretkraj prvog poluvremena gosti su došli u vodstvo preko Diega Coste nakon katastrofalne pogreške domaćeg stopera Antonija Amaye.
Kup kralja, uzvratne utakmice četvrtfinala:
Malaga – Barcelona 2-4, ukupno 4-6 (Joaquin 12, Santa Cruz 68 / Pedro 8, Pique 49, Iniesta 76, Messi 80)
Betis – Atletico Madrid 1-1, 1-3 (Molina 90-11m / Diego Costa 45)