Sneijder

Holandski vezni nogometaš Wesley Sneijder (28) priznao je po transferu iz Intera u Galatasaray kako više ne spada u uzak krug najboljih igrača svijeta.

Podsjećamo, Sneijder je 2010. godine bio jedan od najvažnijih igrača "Nerazzurra" na putu do trostruke krune pod Joseom Mourinhom, te je iste godine vodio holandsku reprezentaciju do finala SP-a u Južnoj Africi, a u ponedjeljak je predstavljen kao novo pojačanje Galatasaraya, koji je za njega platio 7.5 miliona eura odštete, te mu je dao godišnju plaću od 5.5 miliona eura.
" Zašto nisam potpisao za jedan od pet najboljih klubova u Europi? Zato što više nisam jedan od pet najboljih igrača svijeta, niti je Inter jedan od pet najboljih pet klubova na svijetu. To je bio slučaj 2010. godine kada smo osvojili Ligu prvaka, ali nemam sumnje da je Galatasaray korak naprijed za mene", rekao je Sneijder.
"Ponovo ću igrati redovito i činit ću to u jakoj ligi. Galatasaray je divan klub i imat ću neke divne saigrače. To je sve jako važno uoči nadolazećeg Svjetskog prvenstva 2014. godine", dodao je Holanđanin, koji bi debi u dresu novog kluba mogao imati u derbiju protiv Besiktasa za vikend.