Sinoć na Mestalli

Dugo su navijači Real Madrida ove sezone čekali "eksploziju" svoje omiljene ekipe i dočekali su je napokon u nedjelju na Mestalli, u dvoboju 20. kola Primere protiv Valencije.

Mourinhovi nogometaši su pobijedili s 5-0, a pritom su svih pet pogodaka postigli u prvih 45 minuta. Ne čudizato da je oko 10.000 isfrustriranih domaćih navijača već na poluvremenu napustilo stadion. "Demoliranje" Valencije donijelo je i nekoliko zanimljivih statističkih podataka kad su u pitanju Realovi igrači.
Za početak, treba spomenuti da je u akcijama kod svih pet pogodaka sudjelovao njemački veznjak Mesut Özil.
S dva pogotka u nedjeljnoj utakmici portugalski je reprezentativac Cristiano Ronaldo došao do brojke od okruglih 300 službenih golova za klubove u karijeri. Treba ipak napomenuti da je ovo statistika Marce koja je, umjesto autogola, jedan prošlosezonski pogodak upisala Ronaldu, što većina drugih izvora nije napravila. Od tih 300 golova, Portugalac je za u Realovom dresu postigao 177.
I za kraj, spomenimo da je Iker Casillas trenutno punih 375 minuta bez primljenog pogotka. Još donedavno je kapiten Reala bio glavna tema španskih medija nakon što ga je trener Jose Mourinho bez jasnog povoda gurnuo na klupu. No, Casillas se brzo vratio i sada već u četiri uzastopne utakmice nije vadio loptu iz mreže: protiv Celte i Valencije u Kupu kralja, te protiv Osasune i Valencije u Primeri.