Tjeraju ga u penziju

Gužva u vezi Pepa Guardiole i njegovog imenovanja za trenera Bayerna od predstojećeg ljeta ozbiljno je iživcirala aktuelnog stratega bavarskog kluba Juppa Heynckesa, piše Bild.

Heynckes smatra da cirkus s Guardiolom, kojeg su već danima puni svi njemački mediji, loše utječe na njegove nogometaše koji su u subotu pobijedili "fenjeraša" Greuther Fürth, ali nisu pokazali posebno dobru igru.
"Bio bih sretniji da su klupski čelnici objavili dolazak Guardiole tokom zimske pauze ili prije Božića, a ne prije početka drugog dijela sezone", izjavio je Heynckes kojem je zasmetalo i što je klub u njegovo ime objavio da odlazi u penziju iako on takvu odluku još nije donio.
Heynckes je ipak nakon utakmice protiv Fürtha negirao da mu je objava dolaska bivšeg trenera Barcelone narušila autoritet u svlačionici.
"Svi koji me poznaju znaju da sam ja šef ovdje. Ja sam glavni i bio sam to svuda, gdje god sam radio", istaknuo je Heynckes.
Da je trener ljut, priznao je i počasni predsjednik i legenda kluba Franz Beckenbauer.
"Kad neko dovede trenera takvog kalibra kakav je Pep Guardiola, nije iznenađujuće što je to velika tema. To mora znati i Jupp. No, trenutno nije previše sretan time", kazao je Beckenbauer.