Del Piero zabio četiri komada

Fantastičnom predstavom začinjenom sa četirima pogocima, Alessandro Del Piero je u pobjedi svog Sydneyja 7-1 protiv Wellington Phoenixa u australskoj ligi podsjetio na svoje najbolje dane iz Juventusa.

Prvi svoj gol na utakmici je Del Piero u 21. minuti zabio odličnim udarcem lijevom nogom, nakon što se prethodno lažnjakom riješio svog čuvara. Drugi je zabio iz penala dvije minute kasnije, a treći je predstavljao novu majstoriju starog lisca.
Opet se driblingom oslobodio suparničkog igrača, pa iskosa s lijeve strane desnom nogom zakucao loptu u lijevi gornji kut suparničkog golmana. Dogodilo se to 39. minuti. Na gotovo isti način je 38-godišnji Talijan zabio i svoj četvrti gol na utakmici u 70. minuti. Više od 12.000 gledatelja ispratilo ga je ogromnim ovacijama kada je izašao iz igre u 82. minuti.
Bila je to jedna od njaboljih individualnih partija ikada viđenih u australskom prvenstvu. Del Piero je u prvom poluvremenu stigao do drugog najbržeg hat-tricka u historiji lige, da bi u nastavku dodao još jedan gol. 
Njegova ekipa ostvarila je drugu uzastopnu pobjedu u prvenstvu i sada je na šestom mjestu (od 10 klubova), iako je ne tako davno tavorila na dnu tabele.
Del Piero je ukupno postigao devet golova ove sezone u australskom prvenstvu. Reda radi, spomenimo da su za Sydney u subotu strijelci još bili Griffiths u 11. minuti, Čulina u 27. i Glaize u 84. minuti.