Anketa El Mundo Deportiva

Prema anketi koju je na svom portalu postavio katalonski El Mundo Deportivo, većina navijača Barcelone voljela bi od ljeta u svom klubu vidjeti kapitena i golmana Real Madrida Ikera Casillasa.

Vicotr Valdes, prvi golman Barcelone, neće produžiti postojeći ugovor sa Barcelonom koji ga za ovaj katalonski klub veže do ljeta 2014. godine. 
Nakon što je ova informacija potvrđena od kluba i igrača, čelni ljudi tima iz Katalonije već razmišljaju o nekim mogućim opcijama za popunjavanje ovog mjesta. Tako se na listi našlo i ime Ikera Casillasa, legende rivalskog kluba Real Madrida i najboljeg golmana na svijetu. 
Ako je suditi prema dosadašnjim rezultatima ankete, za navijače Barcelone ova opcija je izrazito prihvatljiva. Naime, od 14.000 učesnika ankete koja glasi "Da li biste voljeli vidjeti Ikera Casillasa na golu Barcelone", njih 77 posto odgovorilo je potvrdno. 
Prema pisanju katalonskih medija, Casillas je nezadovoljan statusom u Real Madridu i odnosom sa trenerom Joseom Mourinhom što bi moglo dovesti u pitanje njegovu saradnju sa Kraljevskim klubom od naredne godine. 
Kapiten Reala ima ugovornu klauzulu od 150 miliona eura ukoliko neko želi da ga kupi.