Dugogodišnji golman

Dugogodišnji golman Barcelone Victor Valdes neće produžiti ugovor koji mu istječe 2014. godine, potvrdili su u četvrtak navečer njegovi agenti.

Čelnici katalonskog kluba nadali su se da će nagovoriti rezervnog golmana španske reprezentacije na ostanak. No, pregovori koji su vođeni u četvrtak nisu urodili plodom i više nema sumnje da će se dvije strane rastati. Za očekivati je da će Barcelona prodati Valdesa već predstojeće ljeto jer će u suprotnom ostati bez ikakve odštete. Bit će zanimljivo vidjeti u kojem će se smjeru uputiti Valdes, ali i gdje će Barcelona naći njegovu zamjenu.
''Na sastanku održanom u četvrtak poslijepodne obavijestili smo čelnike Barcelone o neopozivoj odluci Victora Valdesa da neće obnoviti ugovor. Time su zaključeni pregovori oko uvjeta nastavka suradnje'', stoji u saopćenju koje su poslali Valdesovi agenti.
Zanimljivo, Valdes je nedavno izjavio kako ne bi imao ništa protiv upoznavanja novih kultura, a želja će mu se, čini se, ispuniti. Inače, 31-godišnji golman je proizvod Barcelonine nogometne akademije i cijelu je dosadašnju karijeru proveo na Camp Nouu.