Kup kralja

Nogometaši Barcelone nisu na najbolji način iskoristili prvu četvrtfinalnu utakmicu tamošnjeg Kupa kralja. Na Camp Nou je Barcelona odigrala 2-2 protiv Malage.

Inače, ove dvije ekipe su prije samo nekoliko dana igrale kod Malage prvenstvenu utakmicu i tada je katalonska ekipa slavila s uvjerljivih 3-1.
Ovom prilikom je Malaga čak igrala s igračem manje od 75. minute kada je pocrvenio Nacho Monreal, a čak i sa igračem manje su gosti uspjeli izjednačiti u 90. minuti kada je strijelac bio Camacho, čime je razbuktao nadu u polufinalni prolaz.
Malaga je i povela golom Iturre u 25. minuti kada je na najbolji način iskoristio grešku Thiaga Alcantare. No, izgleda da je takvo što samo razljutilo domaće igrače koji su unutar tek 100-ak sekundi postigli dva gola i to u 29. i 30. minuti. I tada su greške činili odbrambeni igrači, pa je tako Weligton izgubio loptu od Messija koji je izjednačio, a potom je Puyol tjemenom lijepo postigao za 2-1.
Činilo se da će Barcelona povećati prednost, pogotovo nakon što je dobila igrača više, ali naprotiv. Malaga je preko Ignacija Camacha izjednačila na 2-2 na samom kraju meča i tako je pitanje ukupnog pobjednika ovog četvrtfinala i dalje otvoreno.
Uzvratna utakmica se igra 23. januara.
Kup kralja, četvrtfinale (prve utakmice):
Barcelona - Malaga 2-2 (Messi 29, Puyol 30 / Iturra 25, Camacho 90)
Zaragoza - Sevilla 0-0
Atletico Madrid - Betis (četvrtak)