Za dlaku

Lijevi bek Helsingborga Jere Uronen (18) rukom je popravio svoju frizuru nakon 102 sekunde domaćeg dvoboja protiv Celtica u 4. pretkolu Lige prvaka. Posljedica toga bila je lopta u mreži golmana njegovog tima.

Tako su slučaj iz druge minute utakmice barem vidjeli iz najčitanijeg švedskoga dnevnog lista Aftonbladeta, te su frizuru najmlađeg nogometaša na terenu direktno izravno optužili za poraz švedskog predstavnika u prvoj utakmici doigravanja za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.

Videosnimka pokazuje da u presudnom trenutku, dok lopta ubačena s lijeve strane od Grka Georgiosa Samarasa prelijeće finskog beka i savršeno sjeda na precizan volej neumoljivom Crisu Commonsu, mladić lijevom rukom popravlja svoju frizuru, odnosno razmiče dugačke vlasi koje su mu na trenutak zaklonile pogled.

"Bio je to običan refleks. Činim to uvijek i o tome ne razmišljam. Sigurno to uradim i dvjestotinjak puta po utakmici", objasnio je novinarima talentovani nogometaš, već u dva navrata finski A-reprezentativac, istaknuvši: "Ali to ne znači da nisam ništa vidio."

Na pitanje hoće li razmisliti o šišanju, tinejdžer je odgovorio: "Moguće. Moram se najprije kod kuće posavjetovati s djevojkom."


Helsingborg 0-1 Celtic by simaotvgolo12