Frank Lampard

Veznjak Chelseaja i engleske fudbalske reprezentacije Frank Lampard (34) izrazio je nadu kako će mu uprava kluba čije boje brani od 2001. godine ponuditi novi ugovor.

"Želio bih završiti svoju karijeru ovdje. Osjećam da mogu igrati na vrhunskom nivou još nekoliko godina, ali pitanje je misli li klub isto. Trenutno samo igram, ali volio bih sjesti s njima i porazgovarati", rekao je Lampard, kojem aktuelni ugovor s londonskim plavima ističe sljedećeg ljeta.
 
"Svjestan sam da je puno promjena u Chelseaju, ali ja bih volio biti dio svega. Puno mladosti je priključeno koja je osvježila našu ekipu. Volio bih nastaviti i dalje, ali na klubu je da donesu odluku da sjednu sa mnom. Prije su to činili tri godine prije isteka ugovora, a sada moram čekati."
 
Na kraju je engleski veteran, koji će u srijedu u prijateljskom meču protiv Italije ponijeti kapitensku traku engleske reprezentacije, objasnio koliko je pozitivno na njega utjecalo osvajanje Lige prvaka prošle sezone.
 
"Vratilo me u život, u to nema sumnje. Iz najgore sezone koju sam imao u klubu to je preraslo u najbolju sezonu u Chelseajevoj historiji."