Prema navodima britanskog tabloida The Suna, u ponedjeljak navečer došlo je do ozbiljnog pomaka u pregovorima na relaciji Arsenal – Manchester United vezano uz transfer holandskog fudbalskog reprezentativca Robina van Persieja (29).

Iako su iz Arsenala dugo i uporno ponavljali kako njihov kapiten i jedan od najboljih fudbalera nije na prodaju, sada se čini da bi do transfera ipak trebalo doći.
 
U nedjelju je Holanđanin "nagrađen" zvižducima navijača Arsenala u Kölnu nakon što je ušao s klupe kao zamjena u prijateljskom susretu i očito je kako ga ni navijači više ne žele u klubu nakon što je saopćio kako nema namjeru produžiti ugovor koji mu istječe sljedeće godine. Prva ponuda Uniteda iznosila je 15 miliona funti, u Arsenalu su tražili 25, a sada se čini da je postignut kompromis u iznosu od 22 miliona.
 
Menadžer Uniteda Sir Alex Ferguson nada se da će transfer biti dovršen prije početka premierligaške sezone sljedećeg vikenda.
 
Van Persie je, podsjećamo, postigao 37 golova za Arsenal prošle sezone, od čega 30 u Premierligi, što mu je donijelo naslov najboljeg strijelca.