NBA ga je s razlogom čekao

Toronto Raptorsi otvorili su predsezonu pobjedom protiv Los Angeles Clippersa sa 121:113, koji su predstavili puno novih igrača među kojima je i 30-godišnji rookie Miloš Teodosić.

Clippersi su odigrali prvu utakmicu u post-Paul eri i izgubili od Toronto Raptorsa. Svih pet igrača iz petorke Raptorsa završilo je na dvoznamenkastom broju koševa, a najefikasniji je bio Lowry sa 17 koševa, dok je kod momčadi iz LA-a najbolji bio Blake Griffin s 18 poena.
Za momčad Clippersa prvi put se predstavio 30-godišnji rookie i jedan od najboljih playmakera Europe Miloš Teodosić, koji je odmah pokazao svoj repertoar asistencija te dao naslutiti da će ga biti zabavno gledati u NBA-u. Reprezentativac Srbije je ubacio samo jedno slobodno bacanje i promašio svih pet šuteva, ali je zato imao čak osam asistencija i dvije ukradene za 25 minuta.
''Došao je ovdje zbog nekog razloga – dokazati da može igrati i biti super ovdje. Doista se radujemo tome i nadamo se da je u pravu'', rekao je njegov novi trener Doc Rivers.
Od ostalih ovogodišnjih pojačanja treba još izdvojiti Danila Gallinarija (17 poena), koji je izgledao jako dobro nakon što je propustio Eurobasket zbog loma šake. Dobar je bio i Lou Williams, koji je ubacio 17 s klupe, a Beverley je kao starter i zamjena za Paula ubacio 14 koševa.
Toronto je u petorci krenuo s jednim novim starterom u odnosu na završetak prošle sezone. CJ Miles, koji je pristigao iz Indiane, je počeo na poziciji trojke i zabio 12 poena, koliko je imao i Serge Ibaka od kojeg se dosta očekuje ove godine.