Ponovo zajedno

Tri pune godine prošle su otkako su LeBron James i Dwyane Wade posljednji put dijelili svlačionicu.

Dwyane Wade i LeBron James Dwyane Wade i LeBron James (Foto: AFP)
Čeka se još samo službena potvrda, a ona bi trebala doći tijekom današnjeg dana (srijeda). Dwyane Wade odnosi svoj talent, kao i LeBron James 2010. godine, u klub u kojem će loviti svoj četvrti prsten NBA prvaka - Cleveland.
Praktički svi ugledni novinari najjače košarkaške lige svijeta više ne govore o tome gdje će završiti Wade, već o tome kada će biti potvrđen njegov dolazak u Cavse. Adrian Wojnarowski ušao je malo i u dubinu njegove odluke, no svima koji prate imalo NBA ligu radi se o prilično logičnom potezu.
LeBron i Wade ponovno će biti suigrači, kao i u periodu od 2010. do 2014. godine, kada su osvojili dva naslova NBA prvaka. No za razliku od Jamesa, D-Wade u Cleveland stiže za minimalni ugovor, vrijedan svega 2.3 milijuna dolara. S obzirom da je od Chicago Bullsa dobio malo manje od 16 milijuna dolara za raskid ugovora, vjerujemo da mu taj minimalni ugovor neće teško pasti.
Mladi trener Tyron Lue imat će slatke brige oko slaganja petorke, pogotovo kada se momčadi početkom iduće godine priključi Isaiah Thomas. Podsjetimo, Kyrie Irving nije više član Cavsa, nakon što je zatražio napuštanje momčadi, te otišao u Boston. Zauzvrat su Celticsi poslali Thomasa, Jae Crowdera i Antu Žižića. Kao slobodan igrač i za minimalni ugovor stigao je i Derrick Rose, bivši MVP lige, te Jose Calderon, Jeff Green, a priključio se i Turčin Cedi Osman.
Spomenimo i da su se oko Wadea interesirali Oklahoma City Thunder, pa čak i Golden State Warriorsi. Navodno je Wade brzo odbio bilo kakve daljnje razgovore s obje momčadi...
Wade i LeBron bili su milina za gledat u sezonama kada su četiri puta zaredom zaigrali u velikom NBA finalu. Hoće li dio te magije uspjeti prenijeti i sada kada više nisu u dvadesetima?