Balkansko finale na Eurobasketu

Košarkaši Srbije u dramatičnoj utakmici pobijedili su Rusiju s 87:79 izborili su finale protiv Slovenije koje će se igrati u nedjelju od 20.30 sati.

Rusija će za treće mjesto igrati protiv Španije.

Nakon prvog poluvremena rijetki su oni koji su mogli očekivati dramu u završnici susreta. Srbija je od početka dominirala utakmicom.

Vodili su igrači Saše Đorđevića cijelu utakmicu, a fantastično dvojac Bogdanović – Marjanović bio je nerješiva enigma za Ruse. Srbija je ne poluvremenu imala velikih +14 (48:34), a na početku treće četvrtine prednost se popela i na +16.

Ipak, strašnom serijom Rusija se približila na samo -5. Tada je Đorđević zvao minutu odmora i Srbija se s predaha vratila u ritmu s početka utakmice i odmah je serijom 7:0 otišla na +12.

Igralo se dugo koš za koš, a Rusija je u jednom trenutku prednost spustila na samo -4. Ipak, Bogdanović i Marjanović dižu prednost Srbiji, ali Rusija se opet nije predavala i preko sjajnog Šveda došla je na samo -2 (73:75).

Imali su Rusi i napad i Šved je pokušao tricom donijeti prednost Rusiji, ali promašio je. Micić je pogodio za tri i Srbija se vratila na +5.

Voroncevič je pogodio samo jedno bacanje, a nevjerojatni Bogdanović tricom je vratio prednost svoje momčadi na +7 (81:74).

Mozgov je pogodio dva bacanja, ali ništa to nije vrijedilo Rusiji kad je Saša Đorđević imao nevjerovatnog Bogdanovića koji je svojim koševima u završnici srušio zadnji otpor Rusije.