Bivša NBA zvijezda dotakla dno

Nekadašnja NBA zvijezda Steve Francis (39) ne prestaje da šokira svojim ponašanjem. Ovog puta uhapšen je na Floridi pod optužbom za razbojništvo.

Nekada drugi pik na draftu, zatim ruki igrač 2000. godine, koji je tri puta bio i na All-star meču, se sam prijavio vlastima u gradu Manati na Floridi.
Njegovi problemi su se intenzivirali krajem novembra kada je u Houstonu uhapšen zbog brze vožnje automobila u pijanom stanju, a pritom je kod njega pronađena i marihuana.
Zatim je policija s Floride za njim ranije raspisala potjernicu zbog obijanja automobila i krađe stvari u vrijednosti od sedam hiljada dolara. Francis potom nije imao izbora pa se dobrovoljno predao, a sada mu prijeti i do pet godina robije.
Određena mu je i kaucija od 1.500 dolara, koja za njega ne bi trebalo da predstavlja prevelik problem, pod uslovom da mu je ostalo nešto od 103 miliona dolara, koliko je zaradio za osam sezona u NBA.
Podsjećamo, Francis je ljetos uhapšen u Manati zbog toga što je iz jednih kola iznio robu i novac u vrijednosti od 7.000 dolara. Međutim, prošao je nekažnjeno jer se dva dana kasnije pojavio u policiji s ukradenim vrijednostima i priznanjem da je on obio kola.
Interesantno da je dvije sedmice ranije, u Houstonu, Francisa zaustavila policija dok je upravljao automobilom pod dejstvom marihuane.
Fransis je vrhunac karijere dostigao u dresu Rocketsa u periodu od 1999. do 2004, zatim je igrao za Orlando, New York, ponovo jednu sezonu za Houston, a na kraju za Peking Duckse.