Oborio Koraćev rekord!

Mladi igrači Olimpije bili su fascinirani čovekom koji je bio neumoljiv prema njima...

Kako je Dražen Petrović brutalno udarao po svojim protivnicima najbolje oslikava utakmica odigrana na današnji dan pre 31 godinu.
 
Tog 5. oktobra 1985. godine, jedan od najvećih košarkaša sa ovih prostora postavio je rekord, ubacivši čak 112 poena na jednom meču.

U pobedi Cibone 158:77 nad Olimpijom, Petrović je bio neumoljiv prema igračima slovenačkog kluba, zbog čega je i oborio rekord koji je do tada držao veliki Radivoje Korać (74 poena za OKK Beograd protiv Mladosti iz Zagreba, 1962. godine).

U pitanju je bilo prvo kolo državnog šampionata Jugoslavije, a Olimpija je kasnila sa registracijom igrača zbog propusta generalnog sekretara kluba Rade Lorbeka, pa je Ciboni na megdan izašao tim sastavljen od kadeta i juniora.

– Sve je bilo podređeno da Dražen obori rekord. Igrali smo tako da on završi sve napade. Jedan od igrača Olimpije mi je rekao da su oni bili impresionirani time što igraju prvenstveni seniorski meč i što se sreću sa idolom, Draženom Petrovićem. Jednostavno nisu mogli da ga zadrže. Zapamtio sam i da su gledaoci zviždali kada bi neko drugi postigao poene za Cibonu – rekao je svojevremeno bivši igrač Cibone Zoran Čutura.