Počast ubijenom navijaču Crvene zvezde

Košarkaška federacija Turske odlučila je prije svih utakmica odati počast ubijenom navijaču Crvene zvezde.

Predsjednik FIBA Europe i Turske košarkaške federacije (TBF) Turgay Demirel izrazio je sućut obitelji navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, koji je ubijen tokom nereda pred susret Eurolige između Galatasaray i Crvene zvezde u Istanbulu.
Naglasivši kako je smrt mladog navijača tužan događaj za sve ljubitelje košarke u Srbiji i cijeloj Europi, Demirel je poručio da u košarci "sigurno nema mjesta za nasilje".
"Svi smo mi članovi jedne velike košarkaške obitelji. Ovog tjedna, prije svih susreta Košarkaške lige Turske, minutom šutnje sjetit ćemo se Marka Ivkovića", poručio je Demirel.
Izrazio je sućut i predsjedniku Crvene zvezde Nebojši Čoviću, predsjedniku Košarkaškog saveza Srbije Draganu Đilasu i svim navijačima beogradskoga kluba.
Navijač Crvene zvezde Marko Ivković (25) iz Zemuna izgubio je život u sukobu navijača iz Beograda i pristalica istanbulskog Galatasaraya.
Do sukoba navijača došlo je ispred dvorane Abdi Ipekci, a istanbulska policija pokrenula je opsežnu istragu nakon pogibije navijača.