Foto: Tarik Han / Sa prvenstvene utakmice Bashkimi-Peja

Završnica Kupa Kosova u košarci igraće se od danas pa do nedjelje u sportskoj hali “Sezair Surroi” u Prizrenu. Večeras u prvoj utakmici polufinala igraju KK “Trepça” i KK “Sigal-Prishtina”, a sutra u drugom polufinalu igraće KK “Sigkos-Bashkimi” i ekipa iz Peći KK “Peja”. U nedjelju je veliko finale a sve utakmice se igraju u isto vrijeme od 20 časova i 15 minuta.

Ovogodisnje doigravanje za osvajača Kupa Kosova za sezonu 2012/13 odigraće se u Prizrenu koje će po riječima košarkačkih stručnjaka biti nastupiti četiri najjače košarkaške ekipe na Kosovu, a za favorita važi  KK “Peja” koja ove godine zbog mnogih  pojačanja ozbiljan kandidat za osvajanje Kupa Kosova kao i šampionske titule.
Vjeruje se da će hala sportova “Sezair Suroi” u Prizrenu sve tri večeri biti ispunjena do posljednjeg mjesta jer su, po pisanju medija, pored košarkaskih klubova koji dolaze iz velikih gradova na Kosovu doći i bodriti svoje klubove i njihovi vjerni navijači.
U prvom polufinalu večeras sastaju se ekipe višestrukog šampiona Kosova KK ”Sigal-Prishtina” i KK “Trepçe” iz Mitrovice u kojoj su Prištevci izraziti favoriti  jer je ove godine ekipa iz Mitrovice jako oslabljena odlaskom mnogih standardnih igrača. Jedino je tu Drilon Hajrizi posljednja lasta i najbolji igrač ,,zelenih” te će osim časnog poraza sve drugo biti veliko iznenađenje. Ipak veliki derbi ili finale prije finala očekuje nas sutra veče kada će u istom terminu i vjerujemo pred rekordnim brojem gledalaca igrati domaća ekipa KK “Sigkos-Bashkimi” te hit prvenstva iz Peći KK “,Peja”. Recimo da su “žuti” iz Peći izraziti favoriti no ni domaća ekipa nije bez šansi, jer su upravo u prvenstvu prije samo nekoliko nedjelja pobijedili sa četiri koša razlike tako da je u tom meču sve moguće. Utakmice će suditi najbolje košarkaške sudije sa Kosova a po nekim najavama finalnu utakmicu sudiće sudije iz država u susjedstvu.
Inače finalno doigravanje za Kup Kosova u muškoj konkurenciji održava se pod pokroviteljstvom Košarkaške Federacija Kosova, uz pomoć Ministarstva za kulturu, omladinu i sport republike Kosova kao i velikih kompanija Limak i Sigkos.
Eto najave svim ljubiteljima košarke da u narednim danima uživaju u majstorijama najboljih košarkasa na Kosovu. 
Sve utakmice se igraju od 20 časova i 15 minuta. Ulaznica za svaki meč je 2 eura, pa ko voli - nek izvoli!
Vinetu Ganić