NBA liga

Protekle noći na programu NBA lige bila su svega tri susreta. New Yorku je propao derbi u Masačusetsu, Dallas je nakon produžetka savladao Clipperse i ostao u trci za play-off, dok je Minnesota trijumfovala u Detroitu.

Iako je Boston mnogo uspješniji klub od Knicksa, neka vrsta rivalstva postoji, kako reče Melo Anthony, New York u želi da pobijedi Boston. To im je pošlo za rukom u košarci noćas u gostima, bila je to peta pobeda u nizu za Knickse i istovremeno peti poraz Celticsa koji su u krizi. J. R. Smith je sa klupe ubacio 32 poena, Melo je dodao 29, pa je New York prestigao Indijanu na drugom mjestu Istoka.
„Kelti“ su bili bez Garnetta, on će verovatno zbog povrede zgloba odmarati narednih desetak dana. Napravili su 20 grešaka, previše da bi se dobio sastav kakav je New York.
Mavsi su nakon produžetaka okrenuli Clipperse, Nowitzki je bio onaj stari, ubacio je 33 poena, od toga osam u produžetku. Dallas se ne predaje, ne žele da ostanu bez play-offa prvi put od početka veka. Nije gotovo, Lakersi im bježe jednu pobjedu, pa je do kraja sve moguće.
Kod Klipersa je Paul brojao do 33, ali u produžetku, iako su poveli, u narednih četiri minuta nisu postigli koš.
Detroit je pošao od statistike, napunite reket i pustite šut spolja protiv Minnesote, jer Timberwolvesi su najgori šuteri u ligi, imaju 29% za tri poena. Međutim, statistika je bikini, Minnesota je sasula 14 trojki i lako dobila očajnog rivala. Meč nije značio ništa i jedni i drugi uskoro završavaju sezonu. Uz šutere je odličan bio i Nikola Peković sa 18 poena i  11 skokova.
Rezultati:
Dallas Mavericks – LA Clippers 109:102 pr.
Detroit Pistons – Minnesota Timberwolves 82:105
Boston Celtics – New York Knicks 85:100