Alex Permen

Student Univerziteta Misuri Alex Permen mislio da je pogotkom sa centra igrališta osvojio nagradu, da bi potom shvatio da je zaboravio da izvede šut za tri poena

Alex Permen (23) student Univerziteta Misuri u Sant Luisu mislio je da je zaradio 50.000 dolara kada je pogodio koš sa pola terena prije početka košarkaške koledž utakmice između Krejtona i Vičite stejt (68:65) u meču za šampiona Misuri Velija, a onda je uslijedilo gorko razočaranje.
Permen je imao 24 sekunde za polaganje, slobodno bacanje, trojku i pogodak sa pola terena, međutim, poslije slobodnog bacanja zaboravio je na trojku i odmah krenuo da uputi šut sa centra igrališta, koji mu je iz prve uspio na oduševljenje više od 16.000 prisutnih.
Mislio je da je osvojio nagradu, a onda je shvatio da nešto nedostaje kada je video da mu ljudi na terenu pokazuju na liniju za tri poena.
"Greška u komunikaciji. Dobio sam instrukcije koje se nisu poklapale sa onim što je voditelj rekao. Bio sam tako uzbuđen da nisam ni obratio pažnju na ono što je pričao", izjavio je kasnije Permen.
Zvaničnici turnira konsultovali su se kako da sepostave u neobičnoj situaciji, pa su našli kompromis, Alex neće dobiti 50.000 dolara jer nije pogodio sva četiri šuta i time ispunio propozicije, ali slijede mu doživotne ulaznice za Misuri Veli turnir i četiri VIP legitimacije i tri dana boravka u hotelu za isti događaj sljedeće godine.
Permen je priznao da je razočaran što mu je izmakao novac, međutim, dopao mu se kompromis.
"Sve u svemu, ovo je bilo dobro iskustvo. Srećan sam zbog doživotnih ulaznica i ostalih stvari. Novac bi bio bolji, ali ovo je sasvim dobra utjeha", rekao je student.