Najgledaniji sportski događaj u Americi

Eaglesi su protiv New England Patriotsa vodili gotovo čitavim tokom susreta, najveću prednost imali su sredinom druge četvrtine.

Igrači Philadelphia Eaglesa osvojili su naslov prvaka američke profesionalne lige u američkom nogometu NFL zahvaljujući 41:33 pobjedi protiv branitelja naslova New England Patriotsa u spektakularnom Super Bowlu odigranom u Minneapolisu.
Dvoboj Eaglesa i Patriotsa ponudio je ofenzivnu eksploziju s obje strane, kombinirano su momčadi osvojile ukupno 1156 jarda (Eaglesi 538, Patriotsi 618), što je apsolutni rekord u povijesti lige, no možda ključnu akciju izveli su obrambeni igrači.
Kod vodstva Eaglesa 38:33, nešto više od dvije minute prije kraja, Brandon Graham je uspio izbiti loptu iz ruku Toma Bradyja, a loptu je pokupio Derek Barnett i osigurao novi posjed Eaglesima.
U svom posljednjem posjedu Eaglesi su "field goalom" Jakea Elliotta sa 46 jarda poveli sa 41:33 i doveli Patriotse praktički u nemoguću situaciju, morali su za 1:09 minuta prijeći čitav teren bez ijednog "time-outa", postići polaganje i zatim uspješno izvesti pretvaranje za dva poena kako bi izborili produžetak.

Najvažniji napad od sedam minuta

Došli su do polovice terena, a zatim je Brady u posljednjoj sekundi uputio dodavanje prema posljednjem polju Eaglesa, koje je umalo uhvatio Rob Gronkowski.
Ipak, lopta je udarila o tlo i slavlje Eaglesa moglo je početi.
Eaglesi su vodili gotovo čitavim tijekom susreta, najveću prednost od 12 razlike (15:3) imali su sredinom druge četvrtine, ali Patriotsi se nisu predavali.
U svoja prva tri napada u drugom poluvremenu postigli su "touchdown" i 9:22 minuta prije kraja po prvi puta stigli u vodstvo od 33:32.
A tada je krenuo najvažniji napad Eaglesa na utakmici, koji je trajao punih sedam minuta i jednu sekundu, prenosi Hina.
Kada su bili na 45 jarda svog teritorija bili su suočeni s četvrtim pokušajem za jedan jard.

Patriotsi se uzdali u Bradyja

Tu su akciju morali uspješno izvesti inače bi izgubili loptu.
No, Nick Foles je uspio pronaći Zacha Ertza za dva jarda i napad se nastavio.