SPEKTAKULARNI MEČ

Floyd Mayweather je u 10. rundi, nakon što je sudija prekinuo borbu, savladao Conora McGregora u "meču stoljeća" održanom u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Bila je ovo borba boraca iz dva različita sporta - Mayweathera koji je neporažen u boksu i McGregora koji je prvak UFC-a. Pobjedu je odnio Mayweather u borbi koja je odrađena po bokserskim pravilima.

Mayweather (40) je ostao neporažen u svojoj profesionalnoj boskerskoj karijeri! Čovjek koji je u meč ušao s 49 pobjeda u 49 borbi pri čemu je 26 puta upisao nokaut ostao je perfektan, a nakon meča je poručio da je ovo njegov posljednji meč karijere koji je održao skoro dvije godine nakon oproštaja od boksa. 
Odlazi kao jedan od najvećih boksera svih vremena, s omjerom 50 pobjeda u 50 mečeva pri čemu je nadmašio rekord legendarnog Rockyja Marciana koji je imao 49 pobjeda u 49 mečeva.
Meč je kasnio oko sat vremena i počeo je u 6 sati, a razlog kašnjenja bili su veliki problemi koje su organizatori imali s pay-per-view opcijom. Morali su restartovati sistem zbog poteškoća u prijenosu slike iz Las Vegasa, a prema nekim informacijama, korisnici nisu mogli imati HD opciju iako su je platili. Dakle, zbog problema sa streamovima i signalom prijenosa za sve koji su platili pay-per-view, vrijeme borbe je pomaknuto. 
McGregor je krenuo agresivno od početka meča, ali to je trajalo jednu minutu, jer se Maywather uspješno branio. Nakon toga su oba borca bila mnogo oprezna i do kraja runde nije bilo snažnih udaraca s tim da je ostao dojam kako je irski borac bio bolji tokom prve tri minute meča. Čak je u jednom trenutku sklonio svoje ruke iza leđa provocirajući Amerikanca da ga napadne.
McGregor je i u drugoj rundi krenuo slično pri čemu je uspio duže napadati Mayweathera koji je jedan period proveo zarobljen u korneru. Sudija je opominjao McGregora da ne smije udarati protivnika po potiljku, jer to bokserska pravila ne dozvoljavaju, a kraj i ove runde je ukazivao da je Irac u prednosti.
Tokom treće runde se također dešavalo da sudija zbog udaraca u potiljak opominje McGregora koji je ponovo više napadao i uspio je jednim jab udarcem naštetiti Mayweatheru, ali ponovo su izostali snažni udarci.
Može se reći da su prve tri runde bile poprilično iznenađujuće jer je Maywather ostao nedorečen i nije ličio na boksera na kakvog je svijet navikao, dok je McGregor pokazao jako mnogo uzimajući u obzir da je ovo njegov prvi bokserski meč i da se bori protiv legende koja nema poraza u profesionalnoj karijeri.
U četvrtoj rundi Maywather počinje dolaziti do izražaja i uspio je jednim jačim udarcem udariti McGregora u glavu, dok je Irac ponovo zabranjenim udarcima nekoliko puta natjerao sudiju na novu opomenu.
Mayweather je u petoj rundi ponovo pokazao dio svojih kvaliteta i za razliku od prve tri runde ponovo je više napadao. Izgledalo je kao da je dio taktike njegovo čekanje na pravi trenutak i na pravu rundu.
Dokaz za to na neki način možda je bila šesta runda u kojoj Mayweather kreće mnogo agresivnije pri čemu diže publiku na noge i upućuje nekoliko opasnih udaraca. Istina, imao je i razloge da bude isprovociran, jer je McGregor i tada udarao po potiljku što je zabranjeno.
U sedmoj rundi je uslijedio najbolji Mayweatherov period u meču. Početak runde bio je ujednačen, a onda je u posljednjih 90 sekundi američki bokser pokazao koliko je opasan borac. Ponovo je uputio nekoliko snažnih udaraca u glavu protivnika pri čemu je publiku još jednom digao na noge.
Bitno je napomenuti kako je Mayweather nekoliko puta, naizgled, namjerno okretao leđa protivniku zbog čega bi sudija stupao na scenu da razdvoji borce.
Osma runda je ponovo donijela bolje izdanje Mayweathera s tim da ovaj put nije zadavao snažne udarce kao u prethodnim rundama. No, vidjelo se da McGregor polako gubi snagu.
Prava rapsodija od Mayweathera nastupila je u devetoj rundi kada s nekoliko snažnih i preciznih udaraca ponovo diže publiku na noge i McGregora dovodi u veliku opasnost. Ipak, Irac je uspio dočekati kraj runde, ali se vidjelo da je u jako teškom stanju.
Mayweather je u desetoj rundi nastavio s napadima koji su glavnog sudiju meča natjerali da prekine meč tako da je Amerikanac stigao do pobjede.
Na kraju su oba borca popričala na sceni u prijatnom maniru i vidjelo se da, ipak, poštuju jedan drugog uprkos zapaljivim najavama i vatrenoj borbi.