Novi igrač u ekipi Željezničara je Švicarac Patrick Gerhardt Nyema, objavljeno je na zvaničnoj stranici kluba s Grbavice.

comGerhardt je rođen je 31. jula 1985. godine u glavnom švicarskom gradu Bernu, a roditelji su mu liberijski doseljenici. Stoga ovaj fudbaler koji će u Željezničaru ostati u narednih pola godine, ima i pasoš zemlje svojih roditelja. Još nije nastupao za neku od nacionalnih selekcija.

Visok je 183 centimetara, a težak 75 kilograma. Odlikuje ga požrtvovanost i borbenost u igri. Može pokriti sve pozicije u odbrani, a upotrebljiv je i na poziciji zadnjeg igrača veznog reda, navodi se u saopćenju objavljenom na zvaničnoj stranici Željezničara.

Patrick Gerhardt je karijeru počeo u Young Boysu iz Berna, a posao ga je odveo i u Rumuniju, te na koncu u Kanadu, gdje je nastupajući za Brentford Galaxy u prošloj sezoni osvojio titulu prvaka ove zemlje.

Švicarac je ugovor s Željezničarom potpisao do kraja sezone. Stigao je kao slobodan fudbaler. Prije njega, u ovom prelaznom roku, klub su pojačali Perica Stančeski iz Borca i Nermin Jamak iz Čelika.

Zanimljivo, Gerhardt Nyemaneće biti prvi Švicarac u kadru Željezničara. Naime, pasoš te zemlje posjeduje i mladi Omar Baljić, koji je u Željezničar stigao ljetos.