Realov portugalski trener Jose Mourinho ovih je dana izjavio kako bi vlastiti učinak u 2010. godine, na skali od 1 do 10, ocijenio sa ocjenom 11.

Osvojio sam sva takmičenja koja sam mogao sa Interom, a u ovom trenutku sam i sa Realom još uvijek u mogućnosti osvajanja svih takmičenja. Ovo je bila savršena godina - izjavio je portugalski stručnjak koji je sa Interom prošle sezone osvojio Ligu prvaka i italijansko prvenstvo i Kup, navodi Nogometni magazin.

Na ovu Mourinhovu nimalo skromnu ocjenu vlastitog rada, odgovorio je brazilski desni odbrambeni igrač Barcelone Dani Alves.

Ako je Mourinho svoj učinak ocijenio sa 11, onda bih ja na toj istoj skali od 1 do 10 ekipi Barcelone dao ocjenu 12. Da me se ne bi krivo shvatilo, ja poštujem Mourinha. Ali, držim da svako treba imati najviše moguće samopoštovanje. Zato za Barçu ide ocjena 12!

Alves je jedan od rijetkih igrača prve ekipe koji još nije produžio ugovor sa katalonskim gigantom.

Volio bih ostati u Barceloni, ne namjeravam napustiti klub. Ali, ne kanim nikome popuštati. Uložio sam veliki trud da bih stigao tu gdje sam sada. Ukoliko se sa klubom ne dogovorim o novom ugovoru, ništa se neće promijeniti u mom pristupu. Uživat ću u vremenu koje mi je preostalo i bit ću maksimalni profesionalac, kao i uvijek.