Engleski list News of the World danas donosi vijest da čelnici londonskog Chelseaja pripremaju ponudu od 70 miliona funti (oko 83 miliona eura) za dovođenje napadača Wolfsburga Edina Džeke i kapitena Manchester Cityja Carlosa Teveza.

Vlasnik Chelsea, Roman Abramovich, zainteresovan je za dovođenje reprezentativca BiH, igrača za kojeg se bori nekoliko elitnih evropskih klubova i to zahvaljujući njegovim sjajnim partijama u Bundesligi i osvajanju titule prvaka Njemačke.

U Džekinom ugovoru s "vukovima" stoji klauzula po kojoj može otići ako neko za njega ponudi 34 miliona funti. Visoki napadač bio bi sjajno pojačanje Didieru Drogbi i Nicolasu Anelki u timu "bluesa".

Na drugoj strani, iako zahtjevi Argentinca Teveza za odlaskom u drugu sredinu dosad nisu naišli na odobravanje menadžera Roberta Mancinija, sam igrač se nada da će obje strane biti profesionalne i raditi u korist kluba.

Postoje sumnje da li će 26-godišnji Tevez zaista ispuniti sve ono na šta se obavezao ugovorom sa Cityjem, što bi, piše Goal.com, moglo ohrabriti Chelsea da dovrši formalnosti vezane za ugovor.

Chelsea će u januaru pokušati dovesti oba igrača ukoliko ijedan od klubova bude voljan da trguje.