U premijernoj utakmici 15. kola Serije A, Lacio je savladao šampiona Inter sa 3:1. Strejlci za rimsku ekipu bili su Biava, Zarate i Ernanes, dok je jedini pogodak za ’neroazure’ postigao Pandev. Bio je to četvrti poraz aktuelnog prvaka koji trenutno zauzima šestu poziciju i teoretski bi mogao da padne i na deveto mjesto posle 15. kola.

Domaća ekipa krenula je sa napadima od prvog minuta, ali je prvi ozbiljniju šansu imao Inter u 15. minutu kada Muntari nije uspjeo da kazni grešku Laciove odbrane. Rimljani su uspjeli da razbiju otpor gostiju u 27. minutu kada je Ernanes uputio udarac ka golu Kastelacija, loptu je udarcem preko glave pokušao da izbije Kambijaso, ali samo do Biave koji je doveo Lacio u vođstvo.

Gol kao da je probudio Inter, koji je šansu imao i prijeko Snajdera koji je dobro izveo slobodan udarac, ali je Muslera ipak odbranio. 

U drugom poluvremenu Lacio je nastavio sa dominacijom na terenu, a već u 52. minutu je zasluženo duplirao prednost. Strelac je bio Zarate. Iako nije stvarao šanse, Inter je došao do gola u 74. minutu kada se Pandev najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru Rimljana.

’Neroazuri’ su tada krenuli u ofanzivu, ali je domaća ekipa na napade odgovorila na najbolji mogući način – golom. Konačan rezultat postavio je Ernanes poslije fenomenalno izvedenog slobodnog udarca. Do kraja meča, Snajder je pogodio prečku, ali promjene nije bilo.

Ostali mečevi 15. kola na programu su u subotu i nedelju. Lider Milan imaće priliku da ponovo pobjegne na tri boda od Lacija u susretu sa Brešom, koja je na korak od zone ispadanja. Trećeplasirani Juventus gostuje Kataniji, dok će četvrtoplasirani Napoli biti domaćin petoplasiranom Palermu.

Lacio – Inter 3:1
(Biava 27’, Zarate 52’, Ernanes 89’ – Pandev 74’)