Kakva je to predstava bila u režiji fudbalera Barcelone! Katalonci su u svim segmentima nadigrali Mourinhove trupe i potpuno zasluženo slavili s visokih i pomalo nevjerojatnih 5:0! Najbolji igrač Madriđana, Ronaldo, gotovo da se i nije vidio, dok su zvijezde domaćina doslovce blistale.

Očekivali smo spektakl i dobili spektakl! No za sjajnu predstavu na Camp Nou zaslužni su samo domaći fudbaleri, Madriđanima bi bilo bolje da nisu ni došli na utakmicu.

Od prve minute Barça je zagospodarila terenom i vrlo brzo povela zahvaljujući s(p)retnom Xaviju koji je u 10. minuti iz blizine matirao Casillasa. Na novi udar domaćina čekali smo do 18., kada je Villa probio lijevu stranu, a Pedro s metar, dva utrpao novi gol za Katalonce. Gosti su došli malo do daha, no udarce Benzeme i Ronalda zaustavio je vrlo dobri Valdes.

U nastavak utakmice je Real ušao nešto agresivnije i odlučnije, no njihov mini pritisak trajao je kratko - svega sedam, osam minuta. Nakon toga igrala je samo jedna momčad - Barcelona. Najprije je u 55. minuti Messi odlično uposlio Villu koji rutinirano vara gostujućeg vratara i povisuje na tri pogotka razlike. Tri minute kasnije već je 4:0! Opet ista kombinacija, a Villa ovog puta vara Casillasa udarcem kroz noge.

Domaćini su potpuno sakrili loptu Madriđanima, a posjed lopte u nekim trenucima dosezao je i do 70 posto za Barçu. Potpuna nemoć izbezumila je Realovce pa su igrači Josea Mourinha nanizali nekoliko grubih prekršaja u nizu što je rezultiralo povećim brojem žutih kartona.

Tačku na i velike večeri Barcelone postavio je Jeffren u prvoj minuti sudačke nadoknade zabivši za 5:0. Minutu kasnije Ramos je zaradio crveni karton nakon što je najprije s leđa srušio Messija, potom još i odgurnuo Puyola i Xavija.

Barça je ovom pobjedom ponovno preuzela prvo mjesto u španjolskom prvenstvu.