Jedan od najpoznatijih nogometnih sudija današnjice, Italijan Roberto Rosetti (42), objavio je kako je zaključio svoju karijeru.

Nakon odlaska s travnjaka radit će kao zamjenik povjerenika za suđenje u italijanskoj Seriji B. Rosetti se suđenjem počeo baviti 1983., 13 godina kasnije je sudio prvu utakmicu u Seriji A, a od 2002. je bio sudija s oznakom Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Uprkos medijskim nagađanjima, Rosetti je opovrgnuo da se od suđenja oprašta zbog greške na utakmici Argentina - Meksiko (3-1) u osmini finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Tada je, zajedno sa svojim pomoćnikom, previdio da je strijelac prvog argentinskog pogotka Carlos Tevez bio gotovo cijeli metar u ofsajdu. Odmah nakon toga ga je FIFA poslala kući.

"Iskreno, greška na toj utakmici nije utjecala na moju odluku. Imao sam veliku karijeru, sudio sam u Seriji A, na dva svjetska prvenstva te u tri polufinalne utakmice Lige prvaka. Sada sam dobio ponudu za novu funkciju i odlučio sam je prihvatiti. Siguran sam da sam donio dobru odluku", izajvio je Rosetti.