Prema londonskom tabloidu The Sunu, brazilski krilni nogometaš Robinho (26) u nedjelju će u 4. kolu FA Cupa protiv drugoligaša Scunthorpea odigrati svoju posljednju utakmicu u dresu Manchester Cityja.

Navodno je menadžer Cityja Roberto Mancini izgubio strpljenje s Robinhom i rekao mu da na njega više ne računa u svojim planovima, te da si može tražiti novo odredište.

City je dovođenjem Brazilca iz Real Madrida u ljeto 2008. godine za 32,5 miliona funti postavio rekordni transfer u britanskim okvirima, ali investicija se nije isplatila. Uprkos 15 postignutih golova prošle sezone, ove sezone je Robinho nastupio u tek deset premierligaških kola i zasad je bez postignutog gola.

Posljednju je blijedu predstavu pružio prije tjedan dana protiv Evertona u gostujućem porazu Cityja 2-0. Ušao je u igru u 9. minuti umjesto Roque Santa Cruza, a Mancini ga je zbog mizernog učinka izvadio već u 61.

Iako ugovor Robinha veže za City do lipnja 2012. godine, uprava ga je spremna prodati, a kao najvjerovatnija nova odredišta slove Barcelona i njegov bivši klub Santos.