Slavni engleski premijerligaš, Manchester United zabranio je svojim igračima korištenje svih online društvenih mreža, uključujući Twitter i Facebook.

Zvanično saopštenje u kojem stoji da Manchesterove zvijezde ne koriste takve stranice postavljeno je na web prezentaciju kluba.

"Klub želi razjasniti da nijedan igrač Manchester Uniteda nema lične profile na stranicama za društveno umrežavanje", piše u saopštenju.

Klub je upozorio navijače da sa sumnjom gledaju na bilo koju web stranicu koju navodno imaju igrači Manchester Uniteda.

"Sve zvanične vijesti vezane za Manchester United ili njegove igrače možete saznati preko oficijelne stranice kluba", navedeno je u saopštenju, piše Mirror.

U skladu sa odlukom čelništva kluba, Wayne Rooney, Ryan Giggs i Darren Fletcher obrisali su svoje naloge sa Twittera, dok su Giggsovi i Rio Ferdinandovi Facebook "zidovi" očišćeni, a Wes Brownov nalog ugašen.

Čini se da na ovaj način Manchester United pokušava spriječiti kontroverze koje su proteklih mjeseci pogodile druge klubove nakon što su neki igrači koristili takve stranice.

Tako je prošle sedmice Ryan Babel na svom Twitteru objavio da je izostavljen iz Liverpoolovog tima. Prošlog ljeta je Darren Bent, tadašnji igrač Tottenhama negodovao zbog dugih pregovora sa Sunderlandom.