Nogometaši Barcelone poraženi su u prvoj utakmici osmine finala Kupa kralja 2-1 na svom Camp Nou od Sevillinih igrača. Teret krivice na sebe je preuzeo trener tima Josep Guardiola.

Sevilla je povela preko Diega Capela u 60. minuti susreta kojeg je golom u 74. izjednačio Zlatan Ibrahimović. Samo minutu kasnije iz jedanaesterca na Capelu siguran je bio Alvaro Negredo za pobjedu gostujuće ekipe koja će s prednošću tako dočekati uzvrat 13. januara na domaćem terenu.

"Izgubili smo i to je moja greška. Izmjene igrača moj su dio posla, barem do onog trenutka do kad me predsjednik ne izbaci iz kluba. Igrače mijenjam jer čuvam i dobru atmosferu u svlačionici. Svi bi željeli igrati i svi nam trebaju", kaže Guardiola, koji u nastavku tvrdi da se toliko buke oko sastava koji je izveo ne bi ni dizalo da je Barcelona slavila.

Branitelji naslova na susret nisu istrčali u najjačoj postavi, trener tima Josep Guardiola iz nje je od prve minute na travnjak poslao tek Lionela Messija, Andresa Iniestu, Pedru i Daniela Alvesa, dok je gostujući sastav ponudio od prve minute sve najbolje što ima.

"Kad smo nizali pobjede nisam čuo pritužbe", zaključuje Pep.