Najtrofejniji vozač u povijesti Formule 1 Michael Schumacher u utorak navečer je potpisao jednogodišnji ugovor s njemačkom momčadi Mercedes GP prema kojem bi trebao zaraditi sedam milijuna eura.

Bild piše da su pregovori oko Schumacherovog povratka nakon tri godine trajali oko mjesec dana, a presudilo je to što je Nijemac uvjete povratka dogovarao s dobrim prijateljem i suradnikom iz doba Benettona i Ferrarija Rossom Brawnom.

"Nazvao me početkom novembra i pitao me želim li se opet natjecati u Formuli 1. Ja nikada zapravo nisam ni napustio piste i nakon tri godine opet imam energije za to. Nakon tri godine igranja s motociklima, spreman sam za velike stvari. Motivacija mi je na ogromnoj razini", izjavio je 41-godišnji Schumacher koji će tako biti najstariji vozač u F1.

Brawn je prošle sezone ovu momčad doveo do dvostrukog naslova, a čini se da bi uz pomoć Schumachera sljedeće sezone mogao lako obraniti naslov svjetskog prvaka.

Podsjećamo, Mercedes GP nastao je upravo iz momčadi Rossa Brawna koji je dizajnirao sve bolide u kojima je Schumi osvojio rekordnih sedam naslova prvaka (dva u Benettonu i pet u Ferrariju).

Schumacher, koji se od 'oktanskog cirkusa' oprostio 2006. godine, u njemačkoj će momčadi voziti sa sunarodnjakom Nicom Rosbergom.

Podsjećamo, Schumacher je vlasnik rekordnog ukupnog broja pobjeda (91), ostvarenih pole positiona (68), najbržih krugova (76), ukupnog broja osvojenih bodova (1369), te još brojnih drugih rekorda. Prvu je pobjedu ostvario 1992. godine na VN Belgije, a posljednju 2006. na VN Kine.