Londonski Independent piše da je engleski fudbalski prvoligaš zainteresovan u januarskom prelaznom roku dovesti jednog od dvojice klasnih napadača, Argentinca Sergija Agüera iz madridskog Atletica ili Sarajliju Edina Džeku iz Wolfsburga.

Priča o zanimanju Chelseaja za Agüera nije nova, ali se prvi put na spisku želja za pojačanja kluba iz zapadnog Londona spominje Edin Džeko.

S obzirom da će Didier Drogba u januaru biti odsutan iz tima zbog nastupa na Afričkom kupu nacija, trener  Carlo Ancelotti želi pojačati svoj napadački red, tvrdi Independent, te prenosi i izjavu Agüera, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 40 miliona funti.

"Chelsea me želi dovesti jer u tom klubu smatraju da bi mogao igrati važnu rolu u timu. S druge strane, ja mislim da bih se dobro uklopio u njihov stil igre", izjavio je Agüero.

Za Džeku Independent piše da je vrijedan oko 20 miliona funti, te da su za njega zainteresovani i mnogi drugi klubovi, uključujući i Manchester United. Džeku bi, tako, Chelsea doveo ukoliko mu se izjalovi opcija sa Agüerom. Ali, klub sa Stamford Bridgea nije zainteresovan dovesti obojicu spomenutih napadača, već samo jednoga od njih.