U ždrijebu osmine finala Lige prvaka u Nyonu najgore su prošli italijanski klubovi, koji su svi redom dobili vrlo teške protivnike. Posebno se to odnosi na Interovog Portugalca Josea Mourinha kome predstoji susret sa bivšim klubom - Chelsea.

Milan će na noge "Crvenim Vragovima" Sir Alexa Fergusona, dok će Fiorentina snage u osmini finala odmjeriti sa njemačkim gigantom Bayernom.

Aktuelni europski prvak bio je možda i najsretnije ruke u ovom ždrijebu, koji mu je podario njemački Stuttgart za protivnika. Ekipa kojoj je glavna zvijezda upravo nekadašnji igrač Barce Bjelorus Alexandar Hleb ne bi trebala biti preveliki zalogaj za igrače Josepa Guardiole.

Sa druge strane, madridski Real nije bio tako sretne ruke, a u osmini finala snage će odmjeriti sa francuskim Lyonom našeg Miralema Pjanića, uvijek neugodnim protivnikom, koji je sposoban iznenaditi najveće evropske ekipe.

Posljednji španski predstavnik u osmini finala Sevilla susresti će se CSKA Moskvom našeg Elvira Rahimića, ruskim predstavnikom koji je ipak mali autsajder u ovom dvoboju.

Posljednja dva susreta su onaj između Olympiakosa i Bordeauxa, te portugalskog Porta i londonskog Arsenala.

Prve utakmice se igraju 16./17. i 22./23. februara, a uzvratne su 9./10. i 16./17. marta 2010. godine.

Liga prvaka, osmina finala:

- Stuttgart - Barcelona
- Olympiakos - Bordeaux
- Inter - Chelsea
- Bayern - Fiorentina
- CSKA Moskva - Sevilla
- Lyon - Real Madrid
- Porto - Arsenal
- Milan - Manchester