Fudbaler Manchester Uniteda Dimitar Berbatov u strahu za svoj i život svoje porodice pobjegao je iz rodne Bugarske nakon što je primio poruke u kojima mu mafija prijeti da će mu oteti porodicu. Let iz Sofije organizovao je Sir Alex Ferguson.

Pripadnici lokalne mafije poslali su mu poruku da su njegova kćerka Dea i ljubavnica Elena u opasnosti ako im ne bude platio 500.000 funti.

Podsjetimo, pretpostavlja se da je fudbaler počeo primati prijetnje od mafije kada je mafijaš Georgi "Glava" Stoilov pronašao lascivne poruke koje je fudbalska zvijezda navodno slala njegovoj djevojci, bugarskoj manekenki Nikoleti Lozanovoj. Stoilov je vidio poruke koje je Berbatov poslao i "jednostavno poludio" pa se i sam počeo dopisivati sa bugarskim fudbalerom.

Prijatelji fudbalske zvijezde tvrde kako je Lozanova izmislila poruke da bi Stoilova napravila ljubomornim i kako su prijetnje iznenadile 28-godišnjeg Berbatova koji je u vezi sa Elenom Štilianov.

Stoilov je postao vođa jednog od najopasnijih bugarskih klanova nakon što je njegov otac sa nekoliko bliskih saradnika ubijen u eksploziji bombe u liftu 2004. godine.