Najveća zvijezda argentinske nogometne reprezentacije Lionel Messi uvjeren je da njegova momčad može do tri boda protiv velikog suparnika Brazila u idućoj kvalifikacijskoj utakmici za SP 2010. (u Rosariju 5. septembra).

Bit će to teška utakmica jer Brazil ima sjajne igrače, kao i mi, ali baš zbog toga mislim da možemo prilično lagodno do tri boda. Znamo za što igramo, što je na kocki, svi užasno želimo pobjedu i nabrijani smo, pa tako i ja – rekao je Messi.

Argentina je trenutačno u južnoameričkim kvalifikacijama na četvrtom mjestu, posljednjem koje izravno vodi na SP u Južnoafričku Republiku, stoga im je dvoboj protiv vodećeg Brazila iznimno bitan. Vodeći Brazil od Argentine ima pet bodova više i stoga njegovi igrači mogu opuštenije ući u dvoboj.

- Seleçao je momčad koja čeka da ih se napadne pa igra na protunapade. Tako su igrali u praktički svim kvalifikacijskim utakmicama, pa moramo dobro paziti. To je njihov stil igre, ali mi moramo misliti na vlastitu igru.

Jedan od Messijevih čuvara na utakmici s Brazilom mogao bi biti i njegov suigrač iz Barcelone Dani Alves, ali on ističe da to neće promijeniti njegov pristup.

- Svejedno je tko me čuva, uviijek igram na jednak način i dajem sve od sebe.

Na kraju je Messi izrazio oduševljenje što se dvoboj igra upravo u Rosariju, njegovu rodnom gradu.

- Osjećam se dobro što dolazim u Rosario i znam da će navijači biti sjajni jer reprezentacija ondje nije jako dugo igrala, a pogotovo ovako jaku utakmicu kao što je ova protiv Brazila.

O'Globo: Ronaldo se vraća u reprezentaciju 

Ronaldo Luis Nazario de Lima (33), brazilski nogometaš Corinthiansa, zaigrat će ponovno za reprezentaciju u kvalifikacijama za SP, objavio je brazilski dnevnik O'Globo.

Brazilci pišu da će ga izbornik Carlos Dunga pozvati za dvije posljednje utakmice južnoameričkih kvalifikacija za SP u Južnoafričkoj Republici: 11. listopada protiv Bolivije u La Pazu te tri dana kasnije protiv Venezuele u Brazilu. Seleçao bi dotad trebao osigurati i teoretski odlazak u Južnoafričku Republiku.

“Fenomen” je trenutačno ozlijeđen: oporavlja se od puknuća ručnog zgloba, koje je zaradio 26. srpnja, i trebao bi ponovno zaigrati za svoj Corinthians krajem rujna.

O'Globo piše da se Dunga o njegovu zdravlju učestalo raspituje kod Corinthiansovih liječnika.

Ronaldo bi tako ipak mogao dobiti priliku zaigrati na svom četvrtome Svjetskom prvenstvu, te doputovati na peto: 1994. godine bio je u sastavu u Sjedinjenim Državama, premda nije odigrao niti minute, tada kao 18-godišnjak.

Sa 15 golova Ronaldo je najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava.