Carlos Tevez je predstavljen je u Manchester City-u, nakon što je iz rivala Manchester Uniteda prešao za 25.5 miliona funti.

Argentinski napadač, koji je dvije sezone igrao sa "Crvenim đavolima" potpisao je ugovor na 5 godina. Međutim, u svom prvom pojavljivanju pred medijima kao igrač City-a, Tevez nije zaboravio da napadne Manchester United i njegovog trenera Alex Fergusona, koji mu nikad nije vjerovao u posljednje dvije sezone.

"Alex me nikada nije pozvao telefonom i nikada mi nije poslao nijednu poruku. Samo smo jednom razgovarali, nakon finala Lige prvaka održanog u Rimu. Tada je od mene zatraženo da ostanem u Manchesteru, ali ne može očekivati pozitivan odgovor od jednog fudbalera kome ne vjeruješ", rekao je Tevez.

Reprezentativac Argentine je treće pojačanje za Manchester City, koji je u vlasništvu milionera šeika Mounsoura. Ranije su za engleski tim potpisali igrač sredine Gareth Barry i napadač Roque Santa Cruz.

Na prvoj press konferenciji Tevez je, također, rekao da želi osvojati trofeje sa svojim novim timom. "City ima vrlo dobru ekipu, a ja sam ovdje da pomognem da osvojamo trofeje", rekao je Argentinac.