ZA OVU GODINU

Analitičar firme KGI Securities Ming-Chi Kuo je otkrio da kompanija Apple za ovu godinu priprema iPhone X SE.

Kompanija Apple će ove godine predstaviti tri nova smartphonea bazirana na dizajnu iPhonea X, a to su druga generacija 5,8-inčnog iPhonea X, potom 6,5-inčni iPhone X Plus i 6,1-inčni iPhone SE.
Kuo je rekao da će tri nova iPhonea imati veće beterije, iPhone X će napajati baterija od 2.800, iPhone X Plus baterija od 3.300 ili 3.400, a iPhone X SE baterija od 2.950 mAh. 
U slučaju iPhonea X SE se ne radi o bateriji s istom naprednom tehnologijom koja je omogućila Appleu da "strpa" bateriju u obliku slova L u iPhone X. No, takva baterije će i dalje biti dio iPhonea X Plus i druge generacije iPhonea X. Također, iPhone X SE neće imati OLED ekran, dvije stražnje kamere i 3D Touch tehnologiju.
Iako postoje spekulacije da će druga generacija iPhonea X biti jeftinija od prve kako bi se našao prostor za veći iPhone X Plus, Kuo tvrdi da to nije istina. On tvrdi da će druga generacija iPhonea X koštati najmanje 1.000 dolara, dok će se cijena iPhonea X Plus kretati između 1.200 i 1.350 dolara. Nasljednik iPhonea SE koji je inspirisan iPhoneom X - smartphone iPhone X SE koštat će od 700 do 800 dolara.