Podsticanje kupovine novih aparata

Apple se izvinio korisnicima povodom kritika kojima je izložen nakon što je priznao da je softverskim putem usporavao pojedine starije modele iPhone-a.

Kompanija je saopštila da će zamijeniti baterije starijih aparata po nižoj cijeni i da će sljedeće godine objaviti softver koji će omogućiti korisnicima da prate zdravlje baterija svojih telefona.
Pojedini korisnici odavno su sumnjali da Apple usporava starije modele iPhone-a i da na taj način podstiče kupovinu novih aparata, prenio je BBC.
Apple je priznao da je usporio pojedine modele sa starijim baterijama, uz objašnjenje da je želio da "produži život" tih uređaja.
Kompanija je saopštila da će smanjiti cijenu zamjene baterija aparata kojima je istekla garancija sa 79 dolara na 29 dolara za vlasnike iPhone-a 6 ili starijih modela.
Američka firma navodi da je uvažila primjedbe korisnika i da poštuje njihovu lojalnost, te da želi da ponovo stekne povjerenje svakog ko je posumnjao u namjere Apple-a.
U Americi je podignuto osam odvojenih tužbi protiv Apple-a povodom ovog pitanja, a pravni postupci pokrenuti su i u Izraelu i Francuskoj.