Je li ovo iPhone 8?

Na Redditu i stranici iDrop objavljene su fotografije koje pokazuju kako bi iPhone 8 mogao izgledati

Još je ostalo oko tri mjeseca do predstavljanja novih modela iPhonea te je Apple za ovu godinu i desetu obljetnicu predstavljanja prvog modela pripremio nešto posebno. Kao što je svima već dobro poznato, osim nasljednika dosadašnjih modela, Cook i ekipa već dugo vremena pripremaju najjači model iPhonea (navodno bi se trebao zvati iPhone 8 ili Pro) koji će donijeti brojne novitete u odnosu na dosadašnje modele.
Do sada su na mreži već objavljene neke fotografije novog telefona, a ovog tjedna jedan korisnik Reddita, pozivajući se na "prijatelja iz industrije" objavio je fotografiju prednjeg i stražnjeg panela telefona koja "potvrđuje" glasine kako će osmica imati ekran koji će zauzimati cijeli prednji dio uređaja, osim malog gornjeg dijela gdje će se nalaziti kamera i zvučnik te kako će Home tipka biti integrirana u ekran, kao i senzor otiska prstiju. Na temelju ovih i svih dosadašnjih glasina na stranici iDrop objavili su sliku potencijalnog izgleda novog iPhonea, a osim dizajna i novih opcija, ljubitelje kompanije s logom jabuke najviše zanima koliko će ovaj uređaj koštati – spominju se cifre od oko tisuću dolara (6600 kuna) za osmicu u slobodnoj prodaji, odnosno bez potpisivanja ugovora.
Što se veličine ekrana tiče, brojne su glasine te još nije točno poznata njegova dijagonala – spominju se dimenzije oko 5,8 inča (14,7 cm), ali kako će zauzimati cijelu prednju površinu i gotovo da neće biti rubova oko njega, dimenzije samog telefona bit će manje od iPhone 7 Plus. Osim najjačeg procesora i najsnažnije grafike do sada, novi iPhone trebao bi imati i odlične kamere (dvije kamere sa stražnje strane) s podrškom za proširenu stvarnost, mogućnost bežičnog punjenja, prepoznavanje lica itd.
Prema posljednjim informacijama, proizvodnja novih modela iPhonea već je počela u tvornicama u Kini, a tržišni analitičari očekuju odličnu prodaju novih modela te, na krilima iPhonea 8/Pro, novo obaranje prodajnih rekorda tijekom posljednjeg ovogodišnjeg kvartala.