Google nudi samo najbolje

Sinoć je na velikom Googleovom "oktobarskom događaju" predstavljena nova serija Google pametnih telefona, koja ima naziv Pixel, te koja će doprinijeti napretku mobilnih tehnologija u Google svijetu.

Iako bi se mnogi složili s činjenicom da je sada već kasno za ulazak na tržište pametnih telefona, koje već ima određene glavne igrače na sceni, te dok ponuda raste a potražnja opada, u kompaniji Google nisu se obazirali na to.
Kasni ulazak na tržište nije predstavljao problem za Google, koji je pobudio veliku pažnju korisnika prvim pametnim telefonom koji je izradio sam, a o kojem su se već odavno raspredale priče u stručnim krugovima.
Kako smo i navikli, Google nudi samo najbolje, te ja tako njihov novi pametni telefon Pixel izrađen u dvije dimenzije, od 5 i 5.5 inča, s Qualcomm Snapdragon 2x procesorom i 4 GB RAM memorije. Uređaj je izrađen od poliranog stakla i aluminija, a zanimljivo je da u sebi sadrži USB Type-C priključak i čitač otiska.
Ono što su posebno tokom predstavljanja isticali iz Googlea kao prednost ovog telefona jeste kamera, koju su prozvali najboljom kamerom na svim pametnim telefonima, a zanimljiva su i nova softverska rješenja koja su doprinijela razvoju ovog telefona, kao i to da je ovo prvi pametni telefon s Google Assistantom, odnosno s odlikama umjetne inteligencije.
Cijena ovog telefona iznosi 649 $, što je dosta konkurentno u odnosu na Samsungove i Appleove uređaje, te se sada mnogi pitaju da li su napokon najveći proizvođači mobilnih tehnologija dobili pravu konkurenciju.